El cava aporta a les cuixes de pollastre un sabor i una sucositat molt especials. A més li afegirem peres, que li donaran un toc dolç i inesperat al plat. Aquesta recepta és ideal quan tens convidats a casa i els vols sorprendre sense haver-te de passar hores tancat a la cuina. El resultat és espectacular!
Ingredients:
- 8 cuixes de pollastre petites
- 400 ml cava
- 4 alls
- 1 ceba
- 100 ml brou de pollastre
- 100 ml nata
- Farina per arrebossar
- Oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
- 2 o 3 peres (opcional)
Recepta de cuixes de pollastre al cava
- Fica les cuixes de pollastre a una bossa amb tancament zip, juntament amb la sal, el pebre i la farina. Remena-ho bé.
- Treu el pollastre de la bossa i cuina’l lleugerament, fins que quedi marcat per totes cares.
- Pica els alls i la ceba a trossos petits i afegeix-los a la cassola amb el pollastre.
- Quan la ceba estigui transparent, afegeix 300 ml de cava a la cassola i deixa-ho bullir uns 30 minuts aproximadament a foc mig.
- Passat aquest temps, afegeix el brou de pollastre i la nata, barreja-ho i deixa que es cuini durant 20 minuts més.
- Si vols afegir una guarnició original, pots pelar 2 o 3 peres, partir-les a quarts, fer-les a una paella amb una mica d’oli i mullar-les amb la resta de cava que queda (100 ml).
- Deixa que s’evapori l’alcohol del cava i ja pots servir el plat als teus convidats. Posa dues cuixes a cadascun, amb dos trossets de pera i una branqueta de romaní. Segur que no s’ho esperen!