Si t’agrada el mar i muntanya, aquesta recepta t’encantarà. En aquest cas prepararem les cuixes de pollastre amb gambes a la cassola, amb una salsa que farà que et llepis els dits.
Ingredients:
- 8 cuixes de pollastre
- 16 gambes o llagostins
- 1 ceba gran
- 5 cullerades de tomàquet triturat
- 1/2 litre de brou de pollastre
- 1 copeta de conyac o vi blanc
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Ingredients per la picada
- 1 rodanxa de pa del dia anterior.
- 1 dotzena d’ametlles.
- 2 grans d’all
- Uns quants pinyons (opcional)
Recepta de cuixes de pollastre amb gambes
- Renta bé i escorre les cuixes de pollastre. Salpebra-les.
- Daura les cuixes de pollastre a una cassola amb una mica d’oli d’oliva, per ambdues cares. No cal que quedin cuites del tot, només marcades. Reserva.
- Ara cou els llagostins o les gambes a la mateixa cassola on has fet les cuixes, afegint una mica més d’oli d’oliva. Reserva.
- Pica la ceba ben fina i escalda-la a la mateixa cassola. Afegeix les 5 cullerades de tomàquet triturat i sofregeix durant uns 20 minuts. Mentres es fa el sofregit, prepararàs la picada a una paella: afegeix tots els ingredients i un cop estiguin cuits, pica-ho bé al morter. Reserva.
- Un cop tinguis el sofregit, agrega-hi les cuixes de pollastre i la picada, que hauràs de cuinar durant uns 30 minuts. Quan quedin 5 minuts de cocció, afegeix les gambes.
Aquesta recepta queda fins i tot més bona menjada un dia després de cuinar-la, ja que el pollastre té més temps d’agafar el sabor de la salsa. Per tant, si t’agrada, et recomanem que preparis més quantitat per a que te’n sobri.
Receptes de pollastre relacionades
Pit de pollastre al forn amb xampinyons
Pit de pollastre al forn amb verdures
Pollastre al forn amb patates
Pit de pollastre al forn amb patates
Pollastre al forn a la mostassa
Pollastre al forn amb cervesa
Resumen
Nombre de la receta
Cuixes de pollastre amb gambes
Author Name
Pollastrealforn.cat
Publicado en
Tiempo de preparación
Tiempo de cocción
Tiempo total