Si t’agrada el pollastre al forn, pots donar-li un toc diferent a la teva recepta provant de fer-ho amb diferents salses. Així la carn estarà molt més saborosa i evitaràs que quedi seca.
Tot seguit et proposem 7 salses diferents per acompanyar el pollastre rostit. Tria la que més t’agradi i gaudeix amb familia o amics!
Salsa de boletus
La salsa de boletus és sens dubte una de les més aclamades de totes. És bona per acompanyar qualsevol tipus de carn: bistecs, entrecots i, com no, pollastre al forn.
Preparar aquesta salsa pot semblar complicat d’entrada, però és més senzill del que sembla: només necessites 200 gr de bolets, 100 gr de nata líquida per cuinar i 100 gr de brou de pollastre. Hauràs de cuinar tots aquests ingredients a una paella, coent primer els bolets i afegint després el brou i la nata. Després només ho hauràs de triturar amb la batidora i ja tindràs la teva salsa de boletus per acompanyar el pollastre al forn.
Salsa de poma
La salsa de poma és una gran opció si t’agraden les salses amb un punt dolcet. Per preparar-la, pela i talla a quarts les pomes i fica-les a una cassola amb 100 ml d’aigua o de brou de pollastre, 2 cullerades de suc de llimona, una mica de sal i pebre. Cou-les durant aproximadament mitja hora, remenant de tant en tant. Després passa-les per la batidora fins que obtinguis la textura desitjades.
Salsa d’ametlles
La salsa d’ametlles és una de les que millor li va al pollastre, donant-li un sabor que sol agradar a la gran majoria de paladars.
Preparar-la és molt fàcil: només has de daurar a una paella 150 gr d’ametlles crues a foc baix; un cop les tinguis, fica-les al got de la batidora juntament amb una cebra trossejada, 2 llesques de pa, 2 grans d’all i 100 ml de brou de pollastre. Ja només et queda triturar tots els ingredients fins que la salsa adquireixi la densitat desitjada (si queda massa espessa, sempre pots afegir una mica més de brou de pollastre).
Salsa de tomàquet
La salsa de tomàquet és possiblement la més senzilla de preparar i una de les més populars i exitoses.
Si la d’ametlles ja era fàcil de preparar, aquesta pràcticament es fa sola: comença sofregint una ceba a una paella i, quan comenci a canviar de color, afegeix tomàquet natural triturat i salpebra. Cuina-ho durant aproximadament 15-20 minuts a foc baix, remenant de tant en tant.
Opcionalment, pots afegir un gotet de xarrup de vi de Xerez (en aquest cas, ho hauràs de deixar reduir durant uns minuts més a foc baix.
Salsa de mel i mostassa
La salsa de mel i mostassa és una de les clàssiques i també és molt senzill preparar-la. Només has d’agafar un bol i barrejar 2 cullerades de mostassa, 2 cullerades de mel i el suc d’una llimona petita.
Pots impregnar el pollastre amb aquesta salsa abans de ficar-lo al forn o li pots afegir després. ¡Et quedarà un pollastre de meravella!
Salsa de mostassa i llimona
La salsa de mostassa i llimona és perfecte si no t’acaba d’agradar el punt dolç que li dona la mel a la salsa anterior.
Per preparar-la, fica a un bol el suc d’una llimona petita, 2 cullerades d’oli d’oliva, 2 cullerades de mostassa i 2 rovells d’ou. Barreja-ho manualment o amb l’ajuda d’una batidora i ja tens la salsa a punt per afegir-li al pollastre.
Salsa romescu
Qui diu que la salsa romescu és només pels calçots? Ja t’avancem que elaborarla porta una mica més de temps que l’anjterior, però val la pena.
En primer lloc, has de posar en remull la nyora la nit anterior (o al menys 4 o 5 hores). Després hauràs de rostir 3 tomàquets madurs (fent dos talls en creu a la part superior) i un cap d’alls al forn durant uns 20-25 minuts. Un cop estiguin cuits, fica’ls al got de la batidora juntament amb la nyora, una llesca de pa torrat, 100 ml d’oli d’oliva, 25 ml de vinagre, 25 gr d’ametlles i sal. Opcionalment, li pots afegir un bitxo. Ja només et queda batre i ja tindràs la teva salsa romescu.