Saltar al contenido
Pollastrealforn.cat

Quant de temps aguanta el pollastre a la nevera?

Conservar correctament el pollastre a la nevera és bàsic per evitar qualsevol tipus de risc sanitari. El primer que has de saber és que el pollastre ha d’estar sempre en refrigeració, ja que és un aliment bastant susceptible de ser contaminat per bactèries o altres microorganismes.

A aquest article t’expliquem quant dura el pollastre a la nevera (tant cru com cuinat), et donem alguns consells per la seva conservació i senyals d’alerta que indiquen que no te l’hauries de menjar. Continua llegint!

Quant dura el pollastre al refrigerador?

El primer que has de tenir en compte és com és el pollastre que vols ficar a la nevera:

Temps que aguanta el pollastre cru a la nevera

Si es tracta de pollastre envasat, el millor es que facis cas de la data de caducitat que s’indica a l’envàs. En tot cas, normalment solen aguantar en bon estat durant 2 o 3 dies.

En canvi, si has comprat el pollastre sense envasar (a la carnisseria, per exemple), és millor consumir-lo abans de que passin 2 dies.

pollastre nevera

Temps que aguanta el pollastre cuinat a la nevera

En cas de que el pollastre ja estigui cuinat, podràs mantenir-lo a la nevera sense problemes durant 3 o 4 dies.

Consells de conservació del pollastre a la nevera

A més de les dates, és recomanable que tinguis en compte els següents consells per tal que el pollastre es conservi bé a la nevera:

  • Davant del dubte, millor congelar: si no tens clar si et menjaràs el pollastre en 2-3 dies, el millor que pots fer és congelar-lo com més aviat millor. Si finalment te l’acabes menjant en pocs dies, només hauràs de pensar en passar-lo del congelador a la nevera la nit abans. I si no te’l menges, el tindràs perfectament conservat fins que toqui.
  • Guarda’l a la nevera amb el seu envàs original.
  • Evita trencar la cadena del fred: és una bona idea que en el trasllat del supermercat a casa, utilitzis una bossa isotèrmica pels productes que necessitin refrigeració.

Quan no t’hauries de menjar el pollastre

Encara que segueixis els temps de refrigeració i els consells que t’hem explicat abans, hi ha algunes senyals que indiquen que el pollastre no està en bon estat i que no te l’hauries de menjar. Has de tenir en compte 3 aspectes: color, olor i textura.

  • Color del pollastre: és normal que el color pugui canviar lleugerament des de que el vas comprar, passant a ser una mica més fosc o més clar. Però si el color ha canviat d’una manera més radical (cap a gris o verd), vol dir que el pollastre no està en bon estat. Si el pollastre té floridures, mai tallis la part florida i aprofitis la resta, l’hauràs de llençar sencer.
  • Olor del pollastre: si el pollastre fa un olor fort, agri o a podrit, tampoc te l’has de menjar.
  • Textura del pollastre: per últim, que el pollastre presenti una textura massa enganxifosa i viscosa, és un altre indicatiu de que no és apte pel consum.

 

En definitiva, si has de congelar un pollastre, el millor és que ho facis com abans millor, no esperar a que hagi passat 1 o 2 dies a la nevera. Si vols saber més sobre aquest tema, consulta el nostre article «Com congelar un pollastre?»