Les patates al forn són un acompanyament perfecte no només pel pollastre, si no per gairebé qualsevol tipus de plat: carns, peixos, ous fregits o fins i tot verdures. Fins i tot te les pots menjar per ver el vermut.
Es tracta d’una recepta molt fàcil de fer i molt més saludable que les patates fregides, ja que es preparen amb molt menys oli.
Tot seguit t’expliquem com fer aquesta recepta de patates al forn!
Ingredients:
- 1 kg de patates (4 o 5 patates)
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
- Orenga
- Alfàbrega.
Recepta de patates rostides al forn
- El primer que has de fer és triar unes bones patates, ja que aquí està bona part de l’èxit. Nosaltres et recomanem que utilitzis patates gallegues o Monalisa.
- Un cop tinguis les patates, és important que les rentis bé sota l’aixeta, ja que en aquesta recepta les farem amb pell.
- Asseca les patates i talla-les en la forma que més t’agradin. Per exemple, pots fer rodanxes no massa primes, tallar-les en forma de quadrats o de grill («gajo» en castellà).
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Posa paper vegetal de forn sobre la safata i coloca-hi a sobre les patates, vigilant que no quedi una a sobre de l’altra. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva per sobre i sal, pebre negre, alfàbrega i orenga al gust.
- Introdueix la safata al forn a 180ºC. Forneja durant aproximadament 20 minuts, fins que vegis que estàn daurades per sobre. Quan això passi, treu les patates, gira-les i torna a ficar-les al forn durant uns 15 minuts més.
- Ja pots treure-les del forn i gaudir-les. Boníssimes!
Nota: el temps de fornejat dependrà de com de grans siguin els trossos i del punt que t’agradi.
Receptes d’aletes de pollastre al forn relacionades
Cuixes de pollastre a la cervesa
Cuixes de pollastre al forn amb Coca-Cola
Pit de pollastre al forn a les fines herbes
Pollastre al forn a la sal
Contracuixes de pollastre al forn amb patates
Cuixes de pollastre al forn amb poma
Resumen
Nombre de la receta
Patates al forn
Author Name
Pollastrealforn.cat
Publicado en
Tiempo de preparación
Tiempo de cocción
Tiempo total
Puntuación media