¿Pit o cuixa? Si ets de pit ets de sort, ja que aquí podràs trobar les millors receptes de pit de pollastre: al forn, a la planxa, arrebossat, a la cassola… Totes elles tan saludables com fàcils i ràpides de preparar, així que no necessites ser en Nandu Jubany per preparar un plat amb el que llepar-se’n els dits. ¡Pren nota i a triomfar!
Receptes de pit de pollastre al forn
Sens dubte, el forn és l’estrella a l’hora de preparar el pit de pollastre. Podem trobar receptes de pit de pollastre al forn de tot tipus, des de les més tradicionals amb patates o verdures, fins a d’altres més novedoses, com el pit de pollastre amb Coca-Cola.
Tot seguit et mostrem una sel·lecció de les millors receptes de pits de pollastre que pots preparar al forn:
Pit de pollastre al forn amb patates
Ingredients:
- 1 kg. de pit de pollastre
- 4 patates
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
El pit de pollastre es pot cuinar de moltes maneres, i el forn n’és una de les que queda més saborós i a més és molt saludable.
Pit de pollastre al forn amb verdures
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- 2 cebes
- 2 pebrots vermells
- 1 albergínia
- 2 pebrots verds
- 1 carbassó
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Una recepta com el pit de pollastre al forn amb verdures és ideal si estàs seguint una dieta, i a més està espectacular. Els ingredients especificats són orientatius, però també hi pots afegir uns tomàquets, pastanaga, cogombres o espàrrecs, per exemple.
Pit de pollastre al forn amb xampinyons
Ingredients:
- 1 kg. de pit de pollastre
- 1 safata de xampinyons
- 1 bric de nata
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Tot i no ser imprescindible posar-li nata, en aquesta recepta li afegirem perquè el resultat final estarà molt més bo.
Pit de pollastre al forn amb nata
Ingredients:
- 1 kg. de pit de pollastre
- 100 gr. de dauets de bacon
- 200 ml. de nata
- Pebre
- Sal
- Oli d’oliva
Una forma curiosa de preparar el pit de pollastre per a que menjar-lo no sigui tan monòton i el gaudiu més. A aquesta recepta no fem servir patates, però les pots afegir com a guarnició.
Pit de pollastre al forn a la mostassa
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- 300 gr. de formatge ratllat
- 250 gr. de formatge mozzarella
- Mostassa
- Oli d’oliva
Una saborosa mescla de pollastre amb mostassa farà que et sentis com al paradís. Li afegirem una mica de formatge, que farà que la recepta sigui encara més exquisida.
Pit de pollastre al forn amb llimona
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- 3 patates grans
- 6 llimones
- Oli d’oliva
Amb el sabor agredolç de la llimona farem que la carn estigui molt més saborosa. A més, l’acompanyarem d’unes patates fregides de guarnició.
Pit de pollastre al forn a la taronja
Ingredients:
- 750 gr. de pit de pollastre
- 5 taronges
- 360 gr. d’arròs blanc
- Oli d’oliva
Aquesta és una recepta molt senzilla i ràpida de preparar, fins i tot per a principiants i amateurs. La farem amb una mica d’arròs com a guarnició, però podeu acompanyar-lo com preferiu.
Pit de pollastre al forn a les fines herbes
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- Herbes provençals
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal
- Pebre
A aquesta recepta t’explicarem com fer els pits de pollastre al forn a les fines herbes, però la guarnició que hi posis depèn només de tu: patates, arròs, verdures…
Pits de pollastre al forn a la sal
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- 1,5 kg. de sal grossa
- Oli d’oliva
- Julivert
No et costarà massa que els pits de pollastre al forn a la sal et surtin espectaculars, ja que es tracta d’un plat senzillíssim.
Pit de pollastre al forn agredolç
Ingredients:
Per la salsa:
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma
- 2 cullerades soperes de sucre blanc
- 250 gr. de quètxup
- Sal
- Pebre blanca
- Oli d’oliva
Per la carn:
- 750 gr. de pits de pollastre
- 6 patates
- Oli d’oliva
Aquesta vegada farem la salsa agredolça casolana, que afegirem a la carn mentre es fa al forn (tot i que si ho preferiu també la podeu afegir després).
Pit de pollastre al forn amb pinya
Ingredients:
- 500 gr. de pits de pollastre
- 600 gr. de pinya
- 50 ml. de suc de pinya
- 6 patates
- Sal
- Pebre
Es tracta d’un plat relativament fàcil de preparar. Amb la pinya aconseguirem dotar al pollastre al forn d’un sabor molt especial, que has de tastar si no ho has fet encara.
Pit de pollastre al forn a la coca-cola
Ingredients:
- 1 kg. de pits de pollastre
- 1 llauna de coca-cola
- 400 gr. d’arròs blanc
- Sal
- Pebre
Un deliciós plat com el pit de pollastre al forn a la coca-cola es fa en un moment, ni te n’adonaràs de que has hagut de cuinar.
Altres receptes de pit de pollastre
D’acord que el pit de pollastre al forn està boníssim, però hi ha més vida fora del forn. Per exemple, quan anem curts de temps, un pit de pollastre a la planxa ens pot salvar un dinar o sopar de manera excel·lent. A continuació pots veure tot de receptes de pit de pollastre delicioses i que podràs preparar sense utilitzar el forn:
Pit de pollastre a la planxa
Ingredients:
- 3 pits de pollastre mitjans
- 2 grans d’all
- 1 llimona
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1/2 cullerada de pebre negre
- 1/2 cullerada de sal
- Una mica de julivert
El pit de pollastre a la planxa és una recepta molt fàcil de fer. A més, t’expliquem com ho has de fer per tal que et quedin sucoses i delicioses. Pren nota i triomfa amb aquesta recepta!
Pit de pollastre amb patates
Ingredients:
- 3 pits de pollastre
- 4 patates
- 1 cullerada pebre vermell
- 2 culleradas oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
- Julivert
Quin millor acompanyant pel pollastre que unes bones patates? El pit de pollastre amb patates és una recepta ben ràpida i fàcil de fer, i a més, necessités molt pocs ingredients. Pren nota!
Pit de pollastre amb verdures
Ingredients:
- 1/2 carbassó
- 1/2 ceba
- 1/4 pebrot verd
- 1/4 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 3 xampinyons
- 1 raig vi blanc
- 1 cullerada oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
El pit de pollastre i les verdures són combinen a la perfecció en un saltejat. És un plat ideal per gaudir d’un sopar o un dinar una mica més lleuger i saludable.
Pit de pollastre amb salsa de mel i soja
Ingredients:
- 3 pits de pollastre mitjans
- 50 gr de farina
- 60 ml de mel
- 3 cullerades de salsa de soja
- 2 grans d’all
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1/2 cullerada de pebre negre
- 1/2 cullerada de sal
- Una mica de julivert
Aquesta recepta és una manera diferent de preparar els pits de pollastre. La salsa de mel i soja li donarà un punt dolç al pollastre i alhora evitarà que ens pugui quedar sec. Una recepta ideal per oferir a visites, ràpida de fer i per la que es necessiten molt pocs ingredients.
Pit de pollastre amb xampinyons
Ingredients:
- 3 pits de pollastre mitjans
- 50 gr de farina
- 60 ml de mel
- 3 cullerades de salsa de soja
- 2 grans d’all
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1/2 cullerada de pebre negre
- 1/2 cullerada de sal
- Una mica de julivert
Aquesta és una recepta que, a més a més d’estar boníssima, és molt econòmica i fàcil de preparar. El pit de pollastre quedarà molt sucós gràcies a la salsa de nata i xampinyons d’acompanyament. T’ensenyem els ingredients i els passos a seguir per preparar aquest magnífic plat!
Pit de pollastre a la crema
Ingredients:
- 6 pits de pollastre
- 2 cebes petites
- 3 cullerades all en pasta (també pots agafar alls i picar-los)
- 1 cullerada salsa de soja
- 1 llimona
- 1 bric llet evaporada o crema de llet
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
El pit de pollastre a la crema és una recepta que pots preparar de manera ràpida, senzilla i amb ingredients que pots trobar fàcilment al supermercat. No trigarás més de mitja hora en tenir-la a punt! T’expliquem pas a pas com preparar el pit de pollastre a la crema i els ingredients que necessites:
Pit de pollastre marinat
Ingredients:
- Pits de pollastre
- 1 gra d’all
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- Suc d’una llimona
- Pebre vermell
- Orenga
- Sal al gust
El pit de pollastre marinat és una opció perfecta per donar-li un toc extra de sabor i sucositat al plat. El pit de pollastre a la planxa pot quedar una mica sec, però gràcies al marinat quedarà molt sucós i tendre, tant que se’t desfarà a la boca! El més recomanable és que comencis a preparar aquesta recepta el dia abans, ja que hauràs de deixar el pollastre moltes hores macerant.