Saltar al contenido
Pollastrealforn.cat

Pomes al forn

Les pomes al forn són un postre deliciós, saludable i digestiu. A més, és facilíssim de preparar, només necessites uns pocs ingredients: només et calen les pomes, una miqueta de canyella i si vols un rajolinet de vi o moscatell. A partir d’aquí, pots fer diferents variacions segons els gustos dels teus comensals.

Tot seguit et mostrem com preparar les pomes al forn, així que pren nota. Al final de la recepta et proposem algunes variacions i consells per tal que li donguis un toc únic i especial.

Ingredients: pomes al forn

  • 4 pomes Golden o Reineta
  • Aigua
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 1 cullerada de sucre morè (opcional)
  • 1 rajolí de vi blanc, moscatell o vi ranci (opcional)
  • Pela de llimona (opcional)
  • Dàtils (opcional)
  • Ametlles (opcional)

Recepta de pomes al forn

  • Preescalfa el forn a 180ºC, per tal que vagi agafant temperatura mentre prepares les pomes.
  • Tria pomes que estiguin una mica madures i renta-les.
  • Treu el cor a les pomes. Pots utilitzar un ganivet afilat o un estri llevacors. En qualsevol cas, procura no atravessar completament la poma (especialment si després tens previst afegir-li farcit).
  • Barreja a un bol la canyella amb els ingredients opcionals que hi vulguis afegir (sucre morè, vi, pela de llimona, ametlles o dàtils). Un cop ho tinguis, ho introdueixes als forats que has fet per treure els cors de les pomes. En cas de que només hi vulguis posar canyella, aboca-la directament al forat de les pomes.
  • Introdueix al forn la safata amb les pomes durant aproximadament 30 minuts, fins que estiguin ben cuites. En cas de que l’aigua s’evapori abans d’acabar la cocció, afegeix-ne una mica més.
  • Fica els xampinyons al forn i deixa que es cuinin a 180ºC durant aproximadament 20-25 minuts (en funció de la mida dels trossos de xampinyons).

Consells de preparació de les pomes al forn

La recepta de pomes al forn admet tot tipus de variacions que pots fer segons els gustos dels comensals. A continuació et posem alguns exemples:

  • Acompanyament: pots menjar-te les pomes al forn soles o les pots acompanyar de gelat, nata o iogurt, per exemple. També queden molt bé amb fruits vermells o mores.
  • Vi o licor: si els comensals són adults, pots afegir qualsevol vi o licor que tinguis per casa, com ara vi dolç, vermut o fins i tot una miqueta de ratafia.
  • Pebre o sal: si vols donar-li una volta més a la recepta, prova a afegir-hi una mica de sal o pebra negra (aconseguiràs que ressalti més la dolçor de la canyella.
  • Mantega / oli de coco: hi ha qui afegeix mantega per donar una mica més de sabor al plat. Si vols fer-ho més saludable, substitueix la mantega per oli de coco.
  • Calentes, tèbies o fredes: les pomes al forn estan bones de qualsevol manera. A diferència del que pensa alguna gent no es tracta d’un postre exclusiu de l’hivern, ja que te les pots menjar fredes a l’estiu, afegint-hi fins i tot gelat.
  • No cal que esperis a estar malalt: tradicionalment les pomes al forn s’han associat amb estar malalt, ja que al ser tan digestives, van bé pel mal de panxa.

Receptes de pollastre al forn relacionades

Resumen
recipe image
Nombre de la receta
Pomes al forn
Author Name
Publicado en
Tiempo de preparación
Tiempo de cocción
Tiempo total