Els xampinyons al forn és una d’aquelles receptes que ho té tot per triomfar: saborosa, lleugera, saludable i fàcil de fer.
A continuació t’expliquem una manera ràpida i efectiva de preparar-los. Tan sols necessites uns bons xampinyons que hauràs de tallar a trossos uniformes per tal que la cocció sigui uniforme.
Ingredients:
400 gr de xampinyons
3 grans d’all
Julivert fresc
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Recepta de xampinyons al forn
Primer de tot talla la punta del tronc als xampinyons, ja que és on s’acumulen més restes de terra. Després, renta’ls i neteja’ls amb un drap de cuina net. Si hi ha molta brutícia, els pots pelar una mica amb un ganivet.
Pica els xampinyons a trossos del tamany desitjat. Procura que tots tinguin més o menys la mateixa mida.
Preescalfa el forn a 180ºC.
Barreja a un bol els grans d’all picats amb una mica de julivert fresc, 3 cullerades d’oli d’oliva i sal i pebre al gust.
Disposa els xampinyons per la safata del forn, que hauràs greixat abans amb una mica d’oli d’oliva. Després, pinta’ls amb la barreja d’all, oli i julivert.
Fica els xampinyons al forn i deixa que es cuinin a 180ºC durant aproximadament 20-25 minuts (en funció de la mida dels trossos de xampinyons).